Toplantının açılışında konuşan Sağlam, “AB Ortak Tarım Politikaları, uzun vadeli gıda güvenliğini sağlamak için sürdürülebilir, rekabetçi ve dirençli bir tarım sektörüne geçişi hedefliyor. Yeni politikalarla desteklerin adil dağıtımına ve yeni nesil çiftçilerin geleceğine önem veriliyor” dedi.
Sağlam, 2021-2027 dönemi için 378,5 milyar euro AB fonunun 27 ülkeye tahsis edildiğini belirterek, bu fonun 264 milyar euro’sunun çevre ve iklim değişikliği önlemlerine katkı sağlayacağını vurguladı. “Samsun, Amasya ve Tokat illerimiz birlikte hareket edecek ve Samsun merkezli olarak bölgesel koordinatörlük faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye ekledi.
Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey, OTP Programı ile IPARD Programı’nın geniş bir ağ oluşturmayı hedeflediğini, Türkiye’deki tarım politikaları arasında koordinasyonu sağlamak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Samsun’da yerel eylem grubu dernekleri aracılığıyla kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerin desteklendiğini ve bu kapsamda 56 milyon TL’lik hibe desteğinden yaklaşık 40 milyon TL’sinin kullanıldığını belirtti.
Program, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Ziraat Mühendisi Harun Sünbül’ün Ortak Tarım Politikaları ve LEADER programı hakkında yaptığı sunumla devam etti. Toplantı, Samsun, Amasya ve Tokat’tan gelen katılımcıların ortak çalışmalarıyla Bölgesel Yerel Kalkınma Stratejik Planı hazırlık çalışmalarıyla sona erdi.
Toplantıya Samsun ve Amasya valilikleri, il tarım müdürlükleri, kalkınma ajansları, ziraat odaları ve yerel üniversitelerden temsilcilerin de aralarında bulunduğu toplam 60 kişi katıldı.
GÜNDEM
10 saat önceYEREL HABERLER
14 saat önceDÜNYA
15 saat önceASAYİŞ
16 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önce