Sanıklara Suçlama ve Yargı Süreci
Sanıklara, savcı ve hâkimlik görevlerini Adnan Oktar örgütünün çıkarları için kullanma suçlaması yöneltiliyor. Oktar örgütünün cezasının Yargıtay’da kesinleşmesinin ardından, örgütün yargıdaki ayaklarına karşı ilk dava açıldı.
Müfettiş Raporları ve Yargıdaki İlişkiler
Barış Terkoğlu’nun köşe yazısında yer alan bilgilere göre, HSK müfettişleri tarafından hazırlanan 680 sayfalık raporda, sanıkların Oktarcılarla organik ilişkileri, mal varlıkları, telefon kayıtları ve soruşturmalar incelendi. Eski başsavcı Hadi Salihoğlu’nun, Oktar aleyhindeki dosyaları kapattığı ve örgüt lehine karar sürecinde telefon trafiği yürüttüğü tespit edildi.
Yargıtay’da Yargılama ve Delil İncelemeleri
Mübaşir tanık G.Ü., mahkeme kararlarının önceden yazılıp getirildiğini belirtti. Mahkemenin bazı kararlarının delil incelemesi yapılmadan, duruşma açılmadan verildiği ve sanık lehine kararlar alındığı ortaya çıktı.
Oktar’a Verilen Cezalar ve Yargı Süreci
Adnan Oktar, suç örgütü kurma, cinsel istismar, cinsel saldırı, eğitim hakkının engellenmesi ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlardan toplamda 8,463 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, Oktar’ın örgütüne destek veren yargı mensuplarının yargı sürecine dair adımları atmaya devam ediyor.
GÜNDEM
Az önceSAĞLIK
Az önceEKONOMİ
12 dakika önceGÜNDEM
41 dakika önceSPOR
55 dakika önceGENEL
1 saat önceGENEL
2 saat önce