Demir, işçilerin iş görme borcu, işlerini sadakatle yerine getirme borcu ve talimatlara uyma borcu gibi sorumlulukları olduğunu ifade etti. İş yerindeki düzenin sağlanması için işçilerin belirlenen kıyafetleri giymeleri gerektiğini, aksi takdirde işverenin haklı fesih hakkını kullanabileceğini söyledi. Belirlenen kıyafetleri giymemekte ısrar eden işçilerin uyarılarına rağmen bu yükümlülükleri yerine getirmemeleri durumunda iş sözleşmesinin feshedilebileceğini belirtti.
Demir, haklı fesih durumunda işçinin kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı gibi taleplerinin kabul görmeyeceğini belirtti. İş yerindeki düzeni bozmanın, işçinin iş sözleşmesinin feshi için yeterli bir gerekçe oluşturduğunu ve bu tür durumlarda tazminat taleplerinin mahkemeler tarafından reddedildiğini ifade etti.
Avukat Songül Demir, bu konuya ilişkin emsal bir Yargıtay kararına atıfta bulunarak, iş yerinde zorunlu kıyafetlerin giyilmemesi nedeniyle işverenin sözleşmeyi haklı sebeplerle feshedilebileceğini söyledi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin kararına göre, iş görme yükümlülüğünü yerine getirmeyen işçinin iş sözleşmesinin feshedilmesi hukuka uygun bulunmuştur. Bu karar, işverenlerin benzer durumlarda haklı fesih hakkını kullanabileceklerini gösteriyor.
GÜNDEM
11 saat önceYEREL HABERLER
15 saat önceDÜNYA
16 saat önceASAYİŞ
16 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
17 saat önce