Cerrahi operasyon geçiren hastalar, göğüslerine takılan metal nedeniyle emar (MR) cihazlarına giremezken, X ray cihazlarından geçişlerinde doktorları tarafından verilen kimlik kartını göstererek geçiş yapabiliyorlar.
Doç. Dr. Hüseyin Ulaş Çınar, çelik bar ile tedavi yönteminin hastaların akciğer ve kalp fonksiyonlarını iyileştirdiğini ifade etti. Bu çelik barlar, hastalara acil durumlarda müdahale edebilmek için kimlik kartı ve diğer işaretlerle bildirilmelidir.
Göğüs duvarı deformiteleri, kozmetik sorunların ötesinde, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu deformiteler, akciğer kapasitesini düşürerek nefes darlığı gibi belirtilere neden olabilir.
Kunduracı göğsü tedavisinde nuss prosedürü ile çelik bar yerleştirilirken, güvercin göğsü için abrahamson prosedürü uygulanıyor. Her iki durumda da hastaların yaklaşık 3 yıl barla yaşaması gerekiyor.
Ameliyat sonrası hastaların, vücutlarında pektus barı olduğunu belirten bir kimlik kartını sürekli olarak taşıması önemlidir. Bu, güvenlik kontrollerinde sorun yaşamamalarını sağlıyor.
GÜNDEM
7 saat önceDÜNYA
8 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
14 saat önceBİLİM & TEKNOLOJİ
15 saat önceGÜNDEM
15 saat önceGÜNDEM
15 saat önce