Reklam
Kastamonu’da İklim Değişikliği Farkındalığı İçin Yaratıcı Çalışma

Kastamonu’da İklim Değişikliği Farkındalığı İçin Yaratıcı Çalışma

Kastamonu Üniversitesi, “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi” projesinde doğal baskı etkinliği düzenledi. Doğadan toplanan yaprak ve çiçeklerle, kimyasal madde kullanmadan kumaşlara baskı yapıldı. Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından destekleniyor.

ABONE OL
23 Ağustos 2024 12:47
Kastamonu’da İklim Değişikliği Farkındalığı İçin Yaratıcı Çalışma
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu Üniversitesi, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla yürütülen “İklimin Geleceği: Geleceğin İklimi” projesi kapsamında doğal baskı etkinliği düzenledi. Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje, Polonya ve Kuzey Makedonya’nın ortak olduğu “ECOPRINT in Nature” projesinin de bir parçası olarak gerçekleştirildi. Proje, petrol ürünleri yerine doğada bulunan yaprak ve çiçeklerin kumaşlara baskı yapılmasında öncülük ediyor. Katılımcılar, topladıkları bitkilerle kumaşlara desen ve renk aktardılar.

Proje Koordinatörlerinden Açıklamalar
Projenin yürütücüsü Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berkan Güngör, “Ecoprint, ekolojik baskı anlamına geliyor. Doğanın bize sunduğu güzellikleri kullanarak sanat eserleri oluşturmak istedik” dedi. Etkinlikte, doğadan toplanan çiçekler, yapraklar ve tohumlar kullanılarak herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan kumaşlara baskı yapıldı.

Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Tor ise, ekolojik baskının farklı kumaş türlerine uygulanabileceğini belirterek, “Bitkilerin yumuşak dalları, çiçekleri, tohumları ve yaprakları kullanılarak farklı renk ve desenler elde edebiliriz. Her bitkinin kumaş üzerinde yarattığı renkler farklılık gösterebiliyor” açıklamasında bulundu.

Katılımcıların Proje Deneyimleri
Kastamonu Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Yüksek Lisans öğrencisi Sevilay Güleroğlu, “İklim değişikliği ile ilgili bilgileri akademik çalışmalarımda kullanmayı ve günlük yaşantımda uygulamayı planlıyorum. Projede elde ettiğimiz somut gözlemler, teorik bilgilerin ötesinde değerli bilgiler sundu” dedi.

Peyzaj Mimarlığı yüksek lisans öğrencisi Ayşenur Kaya, “Kastamonu’da edindiğim bilgiler, iklim değişikliği ile ilgili mesleki bilgilerimi geliştirmeme yardımcı oldu. Gelecekte bu bilgileri iş hayatımda uygulamayı umuyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul’dan projeye katılan Kayra Küçük, “İklim sorunlarını yerinde görmek, neden-sonuç ilişkisini anlamama yardımcı oldu. Proje sayesinde, çevresel sorunların sebeplerini daha iyi kavrayabiliyorum” dedi.

Bu etkinlik, Kastamonu Üniversitesi’nin iklim değişikliği ve geri dönüşüm konularındaki uluslararası projeleriyle sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlama hedefinin bir parçası olarak önem taşıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP