Bakan Uraloğlu, “Elektronik haberleşme altyapısı ve diğer kritik altyapıları siber tehditlere karşı koruyoruz” diyerek, siber güvenlikteki teknolojik tedbirlerin önemine vurgu yaptı.
Uraloğlu, Avcı, Azad, Kasırga ve Atmaca gibi yerli ve milli projelerin ulusal siber güvenliğe önemli katkılar sağladığını belirtti. Bu projeler, zararlı yazılımların tespiti ve zafiyet taraması gibi işlevler üstleniyor.
Bakan, siber olaylara yönelik hızlı tespit ve erken müdahale imkanlarının geliştirildiğini ifade ederek, “Her gün 422 büyük saldırının önüne geçiyoruz” dedi.
Uraloğlu, siber güvenlik alanında uzmanların yetiştirilmesine yönelik çalışmalara da değinerek, “Fetih Projesi” ile uygulamalı eğitim imkanı sağlandığını açıkladı.
Lübnan’daki olayların ardından, dünya genelinde siber tehditlerin arttığını belirten Uraloğlu, Türkiye’nin stratejik siber güvenlik çalışmalarının önemini vurguladı.
USOM bünyesinde 2 bin 300’e yakın siber olaylara müdahale ekibi ve 7 bin 859 uzman personel bulunduğu bilgisiyle, Türkiye’nin siber güvenlik kapasitesinin sürekli güçlendirildiği ifade edildi.
DÜNYA
14 saat önceASAYİŞ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceGÜNDEM
17 saat önceASAYİŞ
17 saat önceGÜNDEM
1 gün önceASAYİŞ
1 gün önce